ALL             architecture             interior and furniture             scenography

about        news        contact

Festival van de architectuur 2019.

 

22 september 2019

Sinds een jaar resideert Voet en De Brabandere bij STRAMIEN, een multidisciplinair ontwerpbureau in de WATT-toren hartje Antwerpen.
Wij delen ruimte én ideeën.
Op de dag van de architectuur openden wij de deuren op hun werk én onze plannen voor de herinrichting van hun werkomgeving.

Bij STRAMIEN genieten wij van een 360° panorama op Antwerpen. De WATT-toren aan de Mechelsesteenweg, naast brouwerij De Coninck, is een ontwerp van Léon Stynen uit 1958. Het modernistische gebouw waar vroeger Electrabel gevestigd was, telt twaalf verdiepingen en accentueert vandaag, samen met andere belangrijke torens, de Antwerpse skyline. Wij resideren op de vijfde verdieping, net boven de toppen van de bomen van het Koning Albertpark.

STRAMIEN toonde haar werk rond nieuwe ruimtelijke uitdagingen, erfgoed en publieke ruimte, in een installatie ontworpen door de Faculteit Bouwkunde van TU Delft. Als scenografische opdracht creëerden in 2017, 8 studenten onder begeleiding van gastprofessor Caroline Voet de tentoonstelling Singing Silence in Abdij Roosenberg. Deze installatie werd hier nu hernomen.

Ontwerp van Hai Xie en Arthur Schoonenberg, Jocubas Platikus en Feng Wang.

 

Wij danken jullie voor jullie talrijke opkomst!

 

  • Housing Apart Together. A first exhibition on collective housing projects in Flanders
  • La Biomista. A cultural park for the work of Koen Vanmechelen
  • A house for the mind. Exhibition on the work of Dom Hans van der Laan and Jan de Jong
  • Winters in Brussel. De stadsresidentie van de familie d’Ursel
×